Merevedési alvás. Merevedési zavar okai - mi lehet a jó megoldásuk?


FIGYELMEZTETÉS

Nem követem Szerzőim Milyen élettani folyamatok merevedési alvás bennünk alvás közben, amik hatással lehetnek a libidóra, a merevedésre? A horkolás miért lehet gátja a jó szexuális életnek?

Ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg. Kapcsolat van a rossz alvás és a merevedés között Az alvási apnoe nem más, mint alvászavar. A horkolás, a reggeli vagy akár egész napos fáradtság is ennek köszönhető.

Erekciós zavar - SZEXKLUZÍV - Hevesi Kriszta

Akik horkolnak, azoknak nagy valószínűséggel a légzésük is meg-megáll alvás közben. Kétféle alvási apnoe is ismert, az egyiket úgy hívják, hogy obstruktív, ezt — és a horkolást — a torok izomzatának lazasága okozza.

A másik a centrális és merevedési alvás minden, amit centrálisnak nevez az orvostudomány, ez is agyi tevékenységeket jelentaz alvászavar esetében ilyenkor nem küldi az agy a megfelelő jeleket a légzés működtetéséhez, ezért állhat meg időről időre a levegővétel alvás közben.

Erekció alvás közben - több, mint erotikus élmény

A reggeli fejfájás, a torokfájással való erekciót meghosszabbító szerek, a napközbeni álmosság mind ezeknek köszönhető. És ezek mind együtt hatással vannak a szexuális életünkre. Nemcsak amiatt, hogy ha az ember állandóan fáradt, akkor a szex az utolsó cselekvés amire gondolna.

Hanem amiatt is, hogy hatással van a merevedésre és a párkapcsolattal való elégedettségre is.

Az alvászavar csökkenti a szexuális teljesítményt?

Kapcsolódó A száraz orgazmus létező jelenség a férfiaknál Több oka is lehet a szexuális zavarnak. A tesztoszteron fontos a férfiak testében, ez az a hormon, ami szabályozza a spermiumok termelését, a libidószintért is ez felel, és a nemzőképesség is ezen múlik; ezek mellett a csontozat és az izomzat szabályozásában is szerepe van.

A tesztoszterontermelésnek is cirkadián ritmusa, azaz szabályos napszaki ritmusa van, ami azt jelenti, hogy hajnalban és reggel magasabb, és estére valamelyest csökken a szervezetben. Azonban ha valaki egész éjjel horkol, időnként kimarad a légzése, nyugtalanul alszik, akkor a szervezete megszakítja a normál tesztoszteron termelést.

Kutatással is bizonyították, hogy összefüggés van a merevedési alvás minőségű alvás és a merevedési zavar között: azok, akik alvási apnoéban szenvednek, kevesebbszer tapasztalják a reggeli merevedést, mint a jóalvó férfiak.

A os kutatás rávilágít arra a tényre, hogy az alvás minősége miatt alacsonyabb a tesztoszterontermelése azoknak a férfiaknak, akik horkolnak.

 • Várszegi Mária Ph.
 • Mi a reggeli merevedés oka? Baj-e, ha elmarad?
 • Reggeli merevedés Reggeli merevedés Szinte minden férfi előtt ismerős testének a címben említett reggeli reakciója.
 • szegedgrafika.hu - Erekció alvás közben - több, mint erotikus élmény
 • Az erekció elmúlik
 • Merevedési zavar okai - mi lehet a jó megoldásuk?
 • Impotencia kezelés házilag
 • A hajnali péniszmerevedés okai

A tesztoszteron pedig kritikus fontosságú a merevedéshez, hozzájárul ahhoz, hogy a pénisz megfelelően működjön, serkenti a véráramot. Ha pedig alacsonyabb a tesztoszteronszint, mindez nem valósul meg. Az alvási apnoében szenvedők többször is felébredhetnek éjszaka, anélkül, hogy tudatában lennének, hiszen a szervezetük így próbálja meg helyretenni a légzési problémákat.

merevedési alvás a pénisz és a herék masszírozása

A gyakori felébredések és légzéskimaradások miatt a vér oxigénszintje sem megfelelő, ami szintén hatással van a merevedésre. Mindez a partnerre is hatással van, hiszen egyrészt a szexuális élet minősége és mennyisége is gyorsan romolhat, másrészt nehéz olyasvalaki mellett aludni, aki merevedési alvás egész éjszakát végighorkolja. A párkapcsolatokban gyakori, hogy a horkoló féltől és partnere külön szobában alszanak, azonban hosszú hónapokon át ez a kapcsolat merevedési alvás is okozhatja, főleg, ha a horkoló fél libidószintje is alacsony.

merevedési alvás pénisz herék herezacskó

Ha ez társul azzal, hogy a ritkább alkalmakon, amikor együtt vannak a partnerével, merevedési gondokat tapasztal szex közben, biztos, hogy a testiség kerülése lesz jellemző. Az alvási apnoe egyértelműen rossz hatással van a szexualitásra és az intimitásra.

merevedési alvás kakas felálló

És a párkapcsolati érzelmekre is: nemcsak fizikailag, de érzelmileg is szétzúzza a párokat. A zajos éjszakák miatt a partner sem tudja magát kialudni, ez pedig frusztráció és feszültség kialakulásához vezethet. Ha pedig mérgesek vagyunk arra, aki miatt nem tudtunk aludni, aligha lesz kedvünk mosolyogva ébredni egymás mellett. Az ingerlékenység, a napközbeni fáradtság, az energiahiányos mindennapok lesznek jellemzőbbek.

A hajnali péniszmerevedés okai

Az együttalvás kényelme és annak nyugalma pedig igen hasznos lenne középső pénisz vastagsága párkapcsolatokban, már csak azért is, mert erősíti az érzelmi köteléket. Az alvási apnoéban szenvedő partner hatással van a merevedési alvás mentális egészségére éjszaka is, ez pedig egyértelműen befolyásolja a párkapcsolattal való elégedettség szintjét.

Csakhogy a párkapcsolati elégedetlenség közvetve hatással van az alvásra, így könnyen ördögi körben találhatjuk magunkat. Bárki, aki tapasztalja saját magán vagy akár a párkapcsolatában a problémakört, érdemes keresnie egy alvásszakértőt, aki segíthet abban, hogy az alvási apnoe kezelését elkezdjék. A horkolást és annak okait muszáj kivizsgáltatni, ha pedig a reggeli merevedések is el-elmaradoznak, mindenképpen szakorvos segítsége szükséges.

 • A hajnali péniszmerevedés okai Szerző: Kamaszpanasz Nagyon sok férfi ébred reggelente úgy, hogy erekciója van, amire a hajnali péniszmerevedés jelenség ad magyarázatot.
 • Erekció – Wikipédia
 • A szóban forgó érrendszereket barlangos testeknek corpora cavernosa és szivacsos testnek corpus spongiosum hívják.
 • Az alvászavar csökkenti a szexuális teljesítményt? - Somnocenter
 • Nincs merevedési hely
 • A horkolás hatással van a szexuális életre | hu
 • Miért nem vas az erekció
 • A merevedési zavar leggyakoribb okai - HáziPatika

Párkapcsolati és szexológiai tanácsadással foglalkozó szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el. Kiemelt kép: