Klimax hüvelyszárazság. A leginkább titkolt változókori tünet: a hüvelyszárazság


Mi befolyásolja klimax hüvelyszárazság hüvely állapotát? Az intim területekre, így a hüvelyi környezet igen érzékeny egyensúlyára több minden is hatással van: a szülés bizonyos külső tényezők, behatások gyógyszeres vagy fizikai az életkor előrehaladása.

Orvos válaszol

A hüvelyváladék mennyiségére, viszkozitására, összetételére és kémhatására hatással lehet: elsősorban a hüvelyflóra állapota valamint a táplálkozás, vagy a havi vérzés is.

A hüvelyváladék jellemzőinek megváltozása több dolgot is jelezhet nekünk: a hígabb állagú, bőségesebb váladék, esetleg hüvelyfolyás bakteriális hüvelyfertőzésre utalhat, a ciklus közepén bőségesebbé és hígabbá váló hüvelyváladék pedig jelzi és egyben segíti a megtermékenyülést. Bővebben a hüvelyfertőzésekről Miért és kiknél alakul ki hüvelyszárazság? Hüvelyszárazság akkor alakul ki, amikor a valamilyen ok miatt elvékonyodott, sorvadásnak indult hüvelyhám váladékképzése lecsökken.

hogyan válhat egy nagy pénisz tulajdonosává

Ez az állapot, melyet vaginális atrófiának neveznek, többnyire az ösztrogénszint csökkenésének a következménye. A csökkent váladékképzés néhány gyógyszer antihisztaminok, antidepresszánsok mellékhatásaként is jelentkezhet.

A petefészek által termelt ösztrogén hormonszint csökkenhet időlegesen szülés után, szoptatás alatt vagy tartósan menopauza után hirtelen pl.

Hetényi Gábor Létrehozva: A nőknek ekkor nem elég a hőhullámokkal, az izzadással és a hüvelyszárazsággal megküzdeniük, de az intim fertőzések is gyakoribbá válhatnak. Hogy miért és hogy mi a megoldás, arról dr. Hetényi Gáborta Nőgyógyászati Központ nőgyógyászát kérdeztük.

A fentiekből látható, hogy ha nincs merevedés reggel, ez normális hüvelyszárazság nem csak az idősödő, változókorú vagy idős hölgyeket sújtja, hanem tulajdonképpen termékeny korban, a nők bármely életszakaszában kialakulhat. Bármelyik életszakaszban vagy is, ha tüneteid vannak, ne várj tovább!

Téma szakértője

Vedd kezedbe mielőbb az irányítást, és kérj minél hamarabb segítséget! A hüvelyszárazság tüneteiről, kezelési lehetőségeiről Dr. Major Tamás nőgyógyásszal beszélgettünk Melyek a hüvelyszárazság tünetei?

a pénisz ideje növekedése

Miért jellemző a hüvelyszárazság a változókorban? Elsőként beszéljünk picit a klimaxrólvagy más néven változókorról, hogy megértsük a kellemetlen tüneteket.

pont a testen az azonnali erekció érdekében

A változókor egy egyénenként változó, rövidebb-hosszabb időtartamú, de általában évekig tartó átmeneti időszak, amit a petefészek tüszőhormon termelődésének csökkenése jellemez. A Nemzetközi Nőgyógyászati és Szülészeti Társaság FIGO általánosan elfogadott definíciója szerint a klimaktérium időszaka a nőknél 45 éves kortól 60 éves korig tart.

A hüvelyszárazság lehetséges oka

Ha 45 év előtt jelentkeznek a klimaxos tünetek, akkor korai menopauzáról vagy petefészek elégtelenségről beszélünk. Az ösztrogén hormonszint csökkenése miatt rendkívül változatos, eltérő intenzitású testi és lelki tünetek keserítik a változókorú nők életét: Változókori tünetek A hőhullámok, kivörösödés, heves szívdobogás, éjszakai izzadás, fejfájás a változó korú nők ¾-ét érintik!

Fókuszban a klimax

Húgyutak és genitáliák ivar- és nemzőszervek szöveteinek sorvadása Hüvelyszárazság, fájdalmas szexuális aktus dyspareuniainkontinencia, fájdalmas vizelés klimax hüvelyszárazság. Változékony szépség A hajhullás, a haj és a köröm törékenysége, a bőr ráncosodása és a szemszárazság is rendkívül jellemző menopauzában. Lelki változások Az akár minden harmadik változókorú hölgynél jelentkező pszichológiai tünetek sokasága: ingerlékenység, depresszió, memória-zavarok, koncentráció csökkenés, alvászavar.

Cikatridina hüvelykúp összetétele A Cikatridina hüvelykúp legfőbb összetevője a hialuronsav, melynek előnyös hatásait további 4 gyógynövény — aloe vera, körömvirág, teafa és tigrisfű — olajos kivonata erősíti. Hialuronsav Magas vízmegkötő képességű molekula, hidratálja a hüvelyt és segít megőrizni annak rugalmasságát.

Vázizomzatot érintő tünetek Ízületi panaszok, csontritkulás és következményes törések. A hüvelyszárazság tehát igen jellemző velejárója a menopauzát követő időszaknak, kutatások szerint minden ötödik hölgy kezelésre szorul emiatt.

gyenge erekció a kezelés után

Hüvelyszárazság fiatalon? Sajnos lehetséges! A változókoron, illetve annak korai formáin kívül vannak még olyan élethelyzetek, életszakaszok fiatalabb klimax hüvelyszárazság, amelyek járhatnak hüvelyszárazsággal: a hüvelyi szülés következtében kialakuló hámsérülések és a szülés utáni alacsony ösztrogén-hormon szint komplex módon vezet a jellegzetes panaszokhoz. Igaz, hogy időleges ilyenkor a hüvelyszárazság, de nehezítheti a házaséletet, a női önbecsülést alááshatja, ezért érdemes tenni ellene.